Descopera-l pe Joseph Hadad omul

de MissHygge
joseph hadad omul

Pe Joseph Hadad il stiam de la televizor, de la diverse emisiuni despre gatit. Ulterior, am fost in restaurantul lui, Caju, unde am fost fermecata de felurile de mancare, dar si de locatie. Asa ca, atunci cand am descoperit din intamplare cartea pe internet, am vrut sa stiu mai multe atat despre Joseph Hadad omul, cat si despre retete.

De ce mi-a placut cartea Joseph Hadad omul?

Mi-a placut faptul ca am aflat foarte multe despre originile lui Joseph Hadad, despre copilaria lui, parinti si frati. A fost nascut in Israel din parinti cu sange marocan si tunisian. Iti vei da seama din dinamica familiei, ca acesta are un mare respect pentru mama lui. Iar cuvantul tatalui era foarte important. Mai apoi am vazut de ce a ales calea gatitului si a bucatariei. Dar si cum a ajuns sa lucreze in Romania. Pentru ca trebuie sa va spun ca are experienta in unele dintre cele mai mari hoteluri din Israel. 

Astfel, am inteles si de unde vin majoritatea retetelor lui si de ce este atat de atent cu ingredientele pe care le foloseste.

Cheful ne-a lasat sa patrundem in intimitatea familiei sale povestind si despre intamplari care i-au marcat existenta, cum ar fi pierderea sotiei sale. Tot din acest registru aflam si detalii din relatia pe care o are cu copiii lui.

Alte lucruri interesante pe care tin sa le mentionez sunt legate de faptul ca vei afla putin din istoria unor restaurante din Bucuresti. Am aflat din carte si ca in Israel toate persoanele de 18 ani, atat fete, cat si baieti sunt inrolate in armata.

Detalii despre carte

O carte de 172 de pagini scrisa de Andra Ilias, poate insuficiente pentru a cuprinde toate intamplarile prin care l-a purtat viata pe Joseph Hadad. Vei putea citi in 6 capitole detalii despre viata lui, urmate de testimoniale ale persoanelor care il cunosc sau au lucrat cu el. Ultimele pagini contin sfaturi din bucatarie de la chef si 18 retete. Cele din urma sunt retete traditionale, de care nu am auzit pana acum. Enumar dintre ele pe urmatoarele: Harissa, lamai confiate, sfanj, pui umplut cu orez si fructe uscate. Mi-am propus si eu sa testez din ele si voi incepe cu Hamantaschen, un desert.

Cand am fost la restaurant, la Caju, am fost surprinsa de salata de calamar, deoarece acesta a fost bine facut, nu era gumat si tare, ci puteai sa il mesteci foarte usor. Painica marocana pe care o fac de la zero, acolo, e delicioasa. Iar desertul, Halvah Parfait, e perfect la sfarsitul unei mese copioase.

Daca vrei sa incerci si alte mancaruri traditionale, poti comanda de la Mace by Joseph Hadad. Iti recomand sa iei Mace pita box cu patru painici cu arome orientale, care imbina vita, vanata, falafel si pui. Totodata, din categoria produselor care m-au uimit este si Kubaneh za’atar, o painica sub forma unei briose

Unde gasesti cartea?

Nu ai cum sa ratezi cartea, pentru ca pe coperta este insusi Joseph Hadad, imbracat in costumul lui imaculat de bucatar, jucandu-se cu condimentele. Editia este din anul 2019 si a aparut la editura Curtea Veche. O puteti cumpara online si de pe elefant.ro, Carturesti, eMAG.

Las in incheiere un citat din carte, care exprima modul de a fi al acestuia:

Incet-incet am invatat bucataria si chiar mi-a intrat in sange. E ca atunci cand te indragostesti, cand petreci timp cu o fata si incepe sa iti placa tot ceea ce zice si face.

Joseph Hadad

Articole recomandate

Spune-ti parerea

Acest site web foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii reprezinta acceptul dvs pentru aceasta folosinta. Accept Politica de cookies

Privacy & Cookies Policy